Победа за Цветина Георгиева, 10 клас и Анна-Мария Кирилова, 12 клас на Национално състезание по български език и литература „Любословие” и първо място за Цветелина Ганчовска, 9 клас в областния кръг на олимпиадата по български език и литература.

Група ученици от ЧПГЧО „Челопеч” пътуваха до Италия по проекта Erasmus + „Healthy minds for happy lives”. Заедно със своите преподаватели г-ца Димитрова и г-жа Арнаудова, седем ученици имаха възможността да се докоснат не само до невероятната кухня, с която се славят италианците, но и до забележителните красоти на градовете Рим и Палестрина.

Националната асоциация на българските европейски клубове (NABEC) е не просто мрежа от европейските клубове на територията на България, но също така организация, която дава възможност на деца и ученици от всички краища на България да се съберат на едно място, предвождани от обща идея. Асоциацията съществува вече от 17 години и организира безброй национални срещи, събирайки различни хора, мнения и въпроси, свързани с Европа и Европейския съюз.

За поредна година, в Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч” се проведе състезанието по креативно писане на английски език Bulgarian Creative Writing Competition. И тази година, както и предишните няколко, предизвикателството за създаване на уникален, интересен и креативен текст на английски език привлече вниманието на ентусиазираните, вдъхновени и творчески настроени ученици от осми до единадесети клас.

През изминалата учебна година Цветина Георгиева и Ивана Петрова завоюваха първото място на изпита за определяне училището посланик на Европейския парламент, което да представлява България на Евроскола- специална сесия на Европейския парламент за училища посланици на институцията . ЧПГЧО „Челопеч“ трябваше да представи страната ни и на мен и още 19 мои съученици, младши посланици на Европейския парламент, ни бе предоставена възможността да посетим Страсбург и да се включим в Евроскола на 12 октомври. Наши ръководители бяха г-жа Арнаудова, старши посланик на нашата група и г-жа Динекова.

Подкатегории