На 17.12.2021 год. учениците от ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“ организираха благотворителен коледен базар. Идеята за осъществяването му бе на осмокласниците, които, въодушевени от наближаващите празници, проучиха възможностите и решиха да направят добро дело.

Ние знаем, че на територията на Средногорието няма 24-часова работеща аптека. Идеята е сътрудничество с Община Челопеч за поставяне на вендинг машина за лекарства на територията на селото. Такава машина дава възможност да закупите по всяко време лекарства от първа необходимост, за които не е необходима рецепта . Това е идея на Йоанна Недкова, ученичка от XI „Б“ клас по проект „Учениците от ЧПГЧО –активни, инициативни и креативни“ по Гражданско образование с преподавател г-жа Д. Арнаудова. От вас е нужно да изразите своето мнение, като отговорите на въпросите в анкетата. В случай че не сте от село Челопеч или не сте получили тази анкета по пощата Ви, може да я попълните като кликнете на този линк.

На 30.юли 2020 година се проведе церемония по тържествено връчване на почетно отличие на Министерството на образованието и науката „Национална диплома”, което се осъществи чрез онлайн видеовръзка с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и 44. удостоени с отличието зрелостници от Випуск 2020. Учениците са представители на най-успешните училища във всички области от цялата страна, като за София-регион с почетното отличие бе удостоена Цветина Георгиева, възпитаник на Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „ЧЕЛОПЕЧ”.

 

През м. март Културно-просветният отдел при СВ. СИНОД на БПЦ-БП за поредна година организира Националния конкурс „Възкресение Христово“, който е посветен на православния християнски празник „Възкресение Христово – Пасха“ и се провежда с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит Рилски и Св. Синод на БПЦ – БП.