На 24.05.2022 г. ЧПГЧО “Челопеч” изпрати подобаващо един незабравим випуск!

Випуск 2022 - цветен, деен, иновативен и запомнящ се! Ученици, които оставиха завинаги следа върху историята на ЧПГЧО “Челопеч” и сърцата на всички! Ученици, които покоряват не само като отделни пораснали вече личности, но и като единен колектив! Амбициозни и целеустремени, неуморими!

Автор: Кристиана Белова, 12Б клас, ЧПГЧО “ЧЕЛОПЕЧ”

Не вярвам да има ученик, който поне веднъж да не е чувал хората да казват, че математиката е навсякъде около нас и най – често учителите ни по математика, които упорито твърдят, че това, което учим в час ще ни е нужно и в бъдеще, а ние все така отказваме да повярваме. С времето се оказва, че действително много от нещата в нашия живот са пряко свързани с нея и макар да не ни се иска, трябва да приемем, че без всички сложни формули и геометрични фигури светът няма как да бъде същия. След като допуснем, че той е една заплетена съвкупност от математически уравнения, какво би значело това за човек, който не само вижда математиката навсякъде около себе си, но и я превръща в целия си свят?

Последната седмица на месец март, ученици и учители от Полша, Гърция, Румъния и България, се впуснаха в поредното вълнуващо приключение по проекта Erasmus +: “Maths is all around”, в търсене на нови приятелства, знания и най-вече математиката в заобикалящия ни свят. Началото на изпълнената с усмивки седмица започна с пристигането на групите от Полша, Румъния и Гърция в България, а ЧПГЧО “Челопеч” имаше отговорната задача да бъде техен домакин.