На 16-и юни в Благоевград се състоя дългоочакваният финал на културологичното състезание на английски език на INTERNATIONAL HOUSE, BULGARIA. До финала достигнаха отборите, които спечелиха полуфинала преди две седмици.
 


Със същия мощен удар, с който Николета Панджерова, Стойо Тетевенски и Борис Гърков от X клас на ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“, атакуваха и безапелационно победиха конкурентите си от софийските училища на полуфинала преди две седмици в София, те спечелиха и финала на състезанието. Тримата победители, обиграни като перфектен отбор, се представиха на вече типичното за тях впечатляващо високо равнище и отговориха правилно на голяма част от трудните въпроси, изискващи изключително задълбочени знания в различни сфери (музика, филми, литература, изкуство, история, география, спорт и др.).

В края на състезанието агитката на отбора (“Teenacious”), която неотлъчно ги следваше и безрезервно ги подкрепяше във всеки пореден кръг, ентусиазирано посрещна новината за победата им с бурни аплодисменти.
 


Наградата за победителите е обучителен курс по английски език в Шефилд, Великобритания, а наградата на училището е изписването на името на гимназията със златни букви в историята на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България и INTERNATIONAL HOUSE, BULGARIA.

Христо Серафимов – XI клас