На 14 януари 2016 год., в малката зала на читалище „Христо Смирненски“, гр. Златица ученици от ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“ представиха Втори том на книгата с ученически творби „Характерите на думите“. Авторите са част от училищния клуб по творческо писане, ръководен от г-ца Евгения Георгиева, учител по български език и литература.
 


Клубът е създаден преди две години с идеята младите творци от училището да се изявят и да представят своя талант пред публика. В настоящия момент в него участват Нина Велева, Ния Каменова, Александър Нисторов, Мареан Харалампиев, Неделко Калоянов и Николай Павлов от XI клас и Николета Иванова, Надежда Христева, Калина Питекова и Тодор Чолаков от XII клас.

Илюстрациите в книгата и предпечатната подготовка също са дело на ученици от училището-Николета Иванова, Ренета Павлова, Мареан Харалампиев, Нина Велева, Цвета Панджерова и Василена Бачева.

Младите таланти са много ентусиазирани и споделиха, че писането им помага да останат сами със себе си, да си починат от уроците. То им дава време за размисъл и им помага да изразят своите чувства и емоции.
 


Клубът по творческо писане успява да мотивира и да развива таланта на своите членове , а същевременно с това ги учи да работят в екип и заедно да осъществяват идеите си. Младите писатели творят на различни теми, които ги интересуват и провокират. Творческите им срещи преминават приятно и в изцяло приятелска обстановка.

След официалната част на представянето, многобройната публика, развълнувана от мислите и чувствата, споделени в книгата, взе автографи от авторите на текстовете. Емоционалното събитие оказа много силно въздействие и на учениците, и на техните гости.

Творците споделиха, че ще продължават да се развиват в същия дух и са готови за следващи изяви.

Николета Иванова-XII клас