За втора поредна година Цветина Георгиева, ученичка в XI“Б“ клас на Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „ЧЕЛОПЕЧ”, успя да пребори конкуренцията и да спечели първо място на Националното състезание по български език и литература, организирано от сдружението на учителите филолози „Любословие”.

 

След успешното преодоляване на първия кръг, който се състоя на 21-и ноември 2018 год., единадесетокласничката триумфира във втория, показвайки знанията си по български език, разбирането и интерпретирането на изучаваните литературни творби, както и уменията си за писане на есе. Проведеният на 27-и февруари 2019 год. втори етап от състезанието и 64-те от общо 70 точки й донесоха престижната победа и невероятното чувство за гордост и удовлетворение.

„Нямаше да постигна нищо от това без помощта и безграничната подкрепа на учителите и родителите си. Искам да изкажа огромните си и специални благодарности на г-жа Евгения Георгиева, преподавател по Български език и литература, която ми дава необходимите знания, която ме подкрепя във всяко едно начинание и която продължава да вдъхновява и вярва в успехите и възможностите на своите ученици. Благодаря също така на класния си ръководител, г-ца Анастасия Димитрова, която ми е много силна опора в борбата с предизвикателството да си успешен ученик, на приятелите и семейството си, без които нямаше да стигна дотук...!”- сподели Цвети.
Подобно двукратно постижение е рядко в такива състезания, но не и невъзможно, както доказва възпитаничката на гимназията в Челопеч.

С този резултат Цветина Георгиева не просто печели златната грамота на СУФ„Любословие”, а и почетното звание „първа в цялата страна”, след като за втора поредна година получи повече точки от останалите участващи ученици, доказвайки че упоритостта и постоянството гарантират качеството на придобитите знания и умения, а те са неизминин ключ към успеха.

ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ”

ts_georgieva_1