На 24-и март в „Националния студентски дом“, гр. София, се проведе награждаването на победителите от Националния младежки конкурс за плакат – „Европейски избори 2019“, в който участваха представители на клубовете, членове на NABEC.

 

На срещата бяха поканени европейски клубове от цялата страна, сред които беше и клубът на ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“, ръководен от г-жа Димитринка Арнаудова.
Денят започна с информативна дискусия между учениците и почетния гост на събитието, г-н Андрей Ковачев, член на Европейския парламент и организатор на национално младежко състезание за плакат - Европейски избори през 2019 год.

По време на срещата бяха обсъдени най-актуалните въпроси в Европа през последните седмици и месеци. Сред темите, които интересуваха публиката, бяха Брекзит, плюсовете и минусите от влизането на България в еврозоната, бъдещето на програмата Еразъм+ и участието на България в изборите за Европейски парламент.
След като г-н Ковачев отговори на всички въпроси, който вълнуваха младежите, започна тържествената част. Наградите на талантливите и креативни ученици бяха връчени от г-н Ковачев и д-р Красимира Василева, президент на NABEC .

Първо място в категория за иновативен плакат журито на конкурса отреди за Ренета Павлова, ученичка от 12б клас в ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“. Нейната творба бе оценена изключително високо и получи заслужени адмирации. Отбелязано бе, че плакатът ѝ съчетава умело европейските ценности и важността на гласуването.

Освен материалните награди, които получи за първото място, по специална покана на г-н Андрей Ковачев Ренета Павлова ще има възможността през април да посети европейските институции в Брюксел.
Клубовете бяха удостоени с грамоти за активно участие в дейностите, инициирани от NABEC, а всички, включили се в конкурса, получиха поощрителни награди за труда и усилията, които са положили.

Срещата завърши с индивидуални разговори с г-н Ковачев и д-р Василева и снимки за спомен от събитието.

Денят бе изпълнен с позитиви емоции и зареден с нови знания. Той бе посветен на отдаване на заслужено внимание на младите талантливи българи, които с гордост могат да се нарекат бъдещето на Европа.

Теодора Караджова, 11 б клас

r_pavlova
pic_1