Писането е един от любимите методи на множество от нас да изразим себе си, да разкрием вътрешния си свят и да задълбочим познанието си, както за самите нас, така и за всичко, което ни заобикаля…

 

На 22.10.2022 г в село Чавдар, Клубът по творческо писане на ЧПГЧО „Челопеч”, отведе приказките си в друго измерение, изследвайки ги с помощта на Приказкотерапия.

Творческата работилница на тема „Приказкотерапия за отключване на лечебния потенциал на историите чрез креативно писане”, проведена благодарение на д-р Тодор Симеонов- даде възможност на младите творци да прекарат съботния си следобед по един определено нестандартен начин.

Чувството да бъдеш приказен герой и да имаш силата да избереш своя щастлив или не чак толкова край е нещо, което трудно би могло да се опише.

Развивайки творческата си мисъл, съумяваш да преоткриеш себе си. Така- детайл по детайл, създаваш голямата картина. А когато приказното и реалното се преплетат в нея, идва магическото. Такова бе и изживяването за всички творци, вече нетърпеливо очакващи следващата приказна среща…

Текст: Наско Фотев