След три месеца работа по екологичен проект “Рециклирай с кауза” за събиране на хартия, на ученици от ЧПГЧО Челопеч, резултатите са на лице.

 

Със съдействието на Дънди Прешъс Металс Челопеч, ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” Челопеч, Община Пирдоп, Община Чавдар, ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” Чавдар, г-н д-р Иван Иванов, изследовател по история и главен редактор на вестник “Регион”, “Вики Строй 2005” и всички активни граждани на Средногорието, бяха събрани и предадени 9330кг хартия, от които чисто са рециклирани 8352кг.

С дарение от Елаците-Мед АД на стойност 700лв. и получената сума от предадената хартия (400лв), бяха събрани 1100лв, от които 100лв са извадени по разход за гориво, а с останалите 1000лв. се осъществява основната идея на проекта - закупуване и засаждане на фиданки.

Закупени са 23 броя различни видове дръвчета, които са разпределени между всички сътрудници.

Ние от Община Челопеч и учениците от 11 „б” клас към ЧПГЧО Челопеч: Галина Иванова, Зорница Семерджиева, Станислава Василева и Николай Найденов, благодарим на включилите се и се надяваме, че този завършен и успешен проект ще бъде пример за всички жители на Средногорието.

Нека всички заедно подадем ръка на природата!

РЕЦИКЛИРАЙ ХАРТИЯ - ВТОРИ ШАНС ЗА ГОРАТА!