В периода от 29-и до 31-и март се проведе вторият кръг от състезанието на английски език MultiTalent Quest, организирано от Американския университет в Благоевград. В него взеха участие 64 ученици от цялата страна, сред които беше и Цветина Георгиева, ученичка в XI“Б“ клас на ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ”. Състезанието се провежда за трета поредна година, а университетът отваря вратите си и представя примамливата си база, невероятните си студенти и преподаватели, както и изобилие от специалности и възможности, които предоставя. Участниците, класирали се за финалния кръг, успяха да се докоснат до духа на кипящия университетски живот и да разгледат част от разнообразието от култури, методи и идеи.

На 24-и март в „Националния студентски дом“, гр. София, се проведе награждаването на победителите от Националния младежки конкурс за плакат – „Европейски избори 2019“, в който участваха представители на клубовете, членове на NABEC.

За втора поредна година Цветина Георгиева, ученичка в XI“Б“ клас на Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „ЧЕЛОПЕЧ”, успя да пребори конкуренцията и да спечели първо място на Националното състезание по български език и литература, организирано от сдружението на учителите филолози „Любословие”.