В периода 2019 - 2021 година, ЧПГЧО "Челопеч" ще участва като страна партньор в международен проект по програмата Еразъм +. Проектът е свързан с изучаването на математиката и превръщането на този предмет в по-интересен и приятен за учениците. Основната цел е да ги накара да погледнат към математиката като един важен и вълнуващ предмет, показвайки, че тя е навсякъде около нас. Не е случайно и името на самия проект “MATHS IS ALL AROUND” („Математиката е навсякъде около нас“). Екипът от ученици и учители ще се опитат да намерят не само приложението на математиката в различни учебни дисциплини като физика, химия, биология, география, изобразително изкуство, история, езици, но и да откриват начините по които математиката играе важна роля във всекидневието на всеки човек.

 

Учениците ще имат възможност да повишат познанията си по английски език, да усвоят нови дигитални умения, да създадат нови приятелства, да обогатят своята обща култура и разбиране към заобикалящия ги свят посредством пътувания, срещи и общуване със свои връстници от страните партньори. Учителите също ще имат уникалния шанс да се запознаят с различни европейки образователни системи, ще наблюдават уроци, да повишат своята мотивация и качество на преподаване чрез подготовка и активно участие в разнообразни проектни инициативи през следващите две години.


През септември тази година беше определнен екипът на проекта. Учениците вече активно участват, разделени на групи, свързани с дейности, като изработка на банери и брошури, създаване на кът за проекта и измислянето на математически игри и загадки. По този начин, всеки участник ще обогати своите знание и ще допринесе с нещо в областта, в която е най-добър.

Партньори на училището са ученици от Ридултови (Полша), Сучава (Румъния) и Верия (Гърция). Първото посещение ще се проведе от 16 до 24 ноември в Румъния.

ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“